* en film fd
funktioner:
Pullulan är en film fd och bindemedel populär i produktionen av andningsremsor, men det verkar också som en ingrediens i kosmetika och skönhetsprodukter på grund av dess löslighet i vatten och vidhäftande egenskaper. Enligt Wikipedia produceras den från stärkelsen av svampen Aureobasidium pullulans och Kosmetikacop.com säger att det är” Glukangummi producerat av svart jäst som innehåller polysackarider, vilket gör det till ett bra vattenbindande medel, förtjockningsmedel och antioxidant”, även om ingen annan information bekräftar några antioxidantegenskaper eller fördelar.
Pullulan ses som en ingrediens i kosmetika och skönhetsprodukter, särskilt anti-aging produkter, på grund av dess förmåga att ge en omedelbar hudstramande effekt när den fäster vid huden. Det kan snabbt bilda en ren film som tillfälligt förbättrar hudens struktur och utseende. Enligt Hayashibara, en japansk tillverkare av Pullulan, ger den också en mjukare konsistens till formler, ger skumretention, är antistatisk och oljebeständig och vattenlöslig och sköljs därför lätt bort.
säkerhetsåtgärder / biverkningar:
Kosmetikdatabasen finner att Pullulan är en lågfarlig Ingrediens, även om en japansk studie 1985 fann att en eller flera in vitro-tester av Pullulan på icke-däggdjursceller visade positiva mutationsresultat som potentiellt kan leda till cancer. Detta är osannolikt att resultera i cancer från användningen av denna ingrediens i kosmetika eller skönhetsprodukter, dock. Inga andra studier hittades som listade negativa biverkningar eller biverkningar från användning av produkter eller formler som innehåller Pullulan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.