* un fost film
funcții:
Pullulan este un fost film și liant popular în producția de benzi de respirație, dar apare și ca ingredient în produsele cosmetice și de înfrumusețare datorită solubilității sale în apă și proprietăților adezive. Potrivit Wikipedia, este produs din amidonul ciupercii Aureobasidium pullulans și CosmeticsCop.com spune că este „guma de Glucan produsă de drojdia neagră care conține polizaharide, ceea ce o face un bun agent de legare a apei, agent de îngroșare și antioxidant”, deși nicio altă informație nu confirmă proprietățile sau beneficiile antioxidante.
Pullulan este văzut ca un ingredient în produsele cosmetice și de înfrumusețare, în special produsele anti-îmbătrânire, datorită capacității sale de a oferi un efect instantaneu de strângere a pielii, deoarece aderă la piele. Este capabil să formeze rapid un film pur care îmbunătățește temporar textura și aspectul pielii. Potrivit lui Hayashibara, un producător japonez de Pullulan, acesta oferă, de asemenea, o textură mai fină formulelor, asigură reținerea spumei, este antistatic și rezistent la ulei și solubil în apă și, prin urmare, ușor clătit.
măsuri de siguranță / efecte secundare:
CosmeticsDatabase constată că Pullulanul este un ingredient cu risc scăzut, deși un studiu japonez din 1985 a constatat că unul sau mai multe teste in vitro ale Pullulanului pe celule non-mamifere au arătat rezultate pozitive ale mutațiilor care ar putea duce la cancer. Cu toate acestea, este puțin probabil ca acest lucru să ducă la cancer din utilizarea acestui ingredient în produsele cosmetice sau de înfrumusețare. Nu s-au găsit alte studii care să enumere efectele secundare negative sau reacțiile adverse din utilizarea produselor sau formulelor care conțin Pullulan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.